Skip to content

Bris Öst

Kontaktperson: Emma Nilsson

Bris är en ideell medlemsorganisation som stödjer barn utifrån barnets behov, mobiliserar samhället och lyfter barns röster på den politiska agendan. I det arbetet driver Bris den nationella stödlinjen för barn, som har öppet dygnet runt, samt ger stöd till barn på plats vid vår Brismottagning i Linköping. Genom Brismottagningen erbjuds alla barn och unga i regionen stöd via individuella stödsamtal och familjesamtal – utan långa väntetider. Vi erbjuder också gruppstöd som riktar sig till barn i särskilt utsatta situationer, bland annat barn som är placerade i familjehem, barn som förlorat en förälder i suicid, barn som har en förälder med psykisk ohälsa eller missbruksproblematik samt barn som har flytt. Grupperna sker både fysiskt på plats vid Brismottagningen och digitalt.

Genom att göra barns röster hörda mobiliserar vi samhället för barns rättigheter, bland annat genom Bris nätverk och vår volontärverksamhet.

Bris nätverk, Sveriges största nätverk för professionella som jobbar för och med barn, är en mötesplats som samlar människor från hela Sverige och från olika delar av samhället. Bris nätverk ger unika möjligheter att knyta värdefulla kontakter, dela erfarenheter, öka sin kunskap och utveckla samarbeten som gör skillnad. I region öst arrangerar vi nätverksträffar två gånger per år.

Bris volontärer stärker engagemanget för barns rättigheter. En viktig del i volontärernas arbete är att öka kännedomen om Bris stöd. De föreläser om barnkonventionen i skolklasser och informerar om Bris stöd på idrottsevenemang och familjeaktiviteter bland annat. Bris mobilisering av vuxna som agerar för barns bästa leder till samhällsförändring som stärker barns möjligheter att få sina rättigheter tillgodosedda.

Varför vi är med och deltar i Överenskommelsen:

Vi är med i överenskommelsen för att tillsammans med andra organisationer och Region Östergötland stärka barnrätten inom olika frågor. Vi ser att vi tillsammans kan möta samhällsutmaningar och samverka för att hitta regionala strategier, arbetssätt och lösningar som bidrar till ett bättre samhälle för barn. Genom överenskommelsen får vi en gemensam plattform där vi får en förståelse för olika aktörer och verksamheter som bedrivs i Östergötland, men också möjligheter att utbyta erfarenheter, kunskap och idéer.